Tvillinger på vei

– Skal vi få en bror eller en søster mamma? Si ja!? En pakke smokker ligget strategisk på kjøkkenbordet. To grønne. En med stjerne, en annen med striper. Litt guttete.
– Tvillinger? Joda, det er en kjensgjerning at litt eldre mødre har større odds for å få to i slengen. Naturen er lunefull sånn.
Men nei. Selv om tur-mamma for øyeblikket føler seg sterk nok til å kunne trekke dobbel pulk, om det på kladdeføre, er det ikke tvillinger på gang.
– Vi har en rekke søstre og brødre på vei hit, forklarer jeg. Jentene kopler med det samme. De har fulgt med på Supernytt kan skjønne, sett bilder og merket seg skyhøye tall, hørt barn gråte og foreldre fortvile.

Trøstesøster

Når vi denne høsten, med iver og nerve, skriver
Barnasbestereiser er det med en litt emmen smak i munnen. Det er så alt for mange barn som er på reise nå. En veldig lang reise. En veldig vanskelig reise. – De to smukkene er kjøpt til barn som trenger litt trøst, forklarer jeg. Ordet ”trøst” får det til å renne over i 8-åringens øyne. Hun vet det er viktig.
– Hva med plaster?
– Jo, plaster kan sikkert også være nyttig. Og refleksvester og hodelykter. Alt dette har jeg lest og hørt om via Dåpen i havet.
Jentene blir stille. De spør ikke mer, men vet at dette med reflekser og lommelykter ikke er rekvisita til politi og røver en sein oktoberkveld. Dette er alvor. Dette er livet.
– Livet er urettferdig, konkluderer 8-åringen, men bare må se litt ekstra på de to smokkene. De er søte! Smokker er veldig små. Nesten som dråper i havet å regne. Men det er ikke mye som skal til.
Vi gleder oss allerede over familieforøkelsen.