Apsolutt Sverige med Paradis-Oskar

Finnes det noe mer svensk enn Midsommar? Neppe!
– Det er liksom vår nasjonaldag, forkynner en dame på toget og bekrefter ryktene om hvor svartsjuke svenskene er på vår 17. mai. I dag er det Midsommar og vaier det blå og gule flagget i vinden. Eller nærmere bestemt i regnet.
I dag er det sild og potatis og fräddfil og jordgubbar og kneckebröd og dill og gressløk som gjelder. Og en ørliten snaps. Men ikke for barna. Emil derimot, han gir kirsebærvin til både store og små han. Det tar ikke lang tid før de vugger og vralter alle mann.
– Emiiiiiil, roper pappa´n og så bærer det inn i snekkerbua på nytt. Det er ikke en særlig til større bu vi bor i vi heller.
Granstugan heter den og skal være "mys-pys", men nå har vi sure sokker og våte sko og alt er hultertilbulter.
Men du verden så fornøyde! Vi har vært på Sirkus med Pippi. Har felt noen tårer i Kirsebærdalen og gjort hyss i Katthult.
Ikke minst har vi danset rundt mai-stangen og her kom vi jammen i snakk med Paradis-Oskar og Rasmus.
– Vill lilla fröken kanske holda handen? Slik ble det til at Intterrailmamma og loffarfarbrorn tok en sving rundt midsommarstangen både en og to og tre ganger.

Her skilles våre veier. Klart de gjør! Det er en reisendes natur. Noen rir til hest, andre velger jenhesten. Denne natten er dok sommerens lengste og lyseste.... Vi bøter på den grå himmelen og den triste avskjeden, med søtsaker. Kilovis med polkagris. Kjærlighet på pinne, - det er en tryggere variant. Mer trofast. Dessuten apsolutt svensk.