Nøklene til det gode liv

`En dag konstruert etter tradisjonelt amerikansk dramaturgi.

1 Presentasjon av hovedpersonene tilgang til konflikt. Oppvåkning. Et stykk B-menneske blant to stykk A-mennesker. Klokka 06.00.

2 Presentasjon av mål: Å bestige Norges høyeste topp.

3 Konflikt: Hvor er bilnøklene? Hjelp!

4 Håndtering av motgang/konflikt: Lete. Febrilsk! Høy puls. Vekke verten, det vil si Endre Sjåk. Hjelp!

5 Midlertidig konflikthåndtering: Verten (som representerer rooooligheten i denne historien, altså kontrasten til reisemamma) sier at vi nok rekker det, men sliter litt for bilen hans er full av noe annet, han låner bilen til kjæresten sin - ruser opp alle bakkene og kjører oss helt fram til Juvashytta.

6 Ny konflikt: Vi rekker ikke den gruppa vi skal vandre med.

7 Ny midlertidlig løsning: Vi følger en annen gruppe.

8 Presentasjon av bipersoner/statister: 4 taulag med folk i alderen 6 - 80 år.

9 Klimaks og toppunkt (bokstavelig talt). Galdhøpiggen 2469 meter over havet. Utsikt! Fantastisk vær!

10 Nedtrapping - bokstavelig talt. Ned fra Norges høyeste topp.

11 Midlertidlig løsning: Spektakulær busstur, pluss snill, blond og solbrun trønderdame (som representerer godheten i denne historien) hun kjører oss helt hjem til Kvaale gård.

12 Konfliktløsning. Vi leter (dvs. det er reisemamma som leter - de andre hviler. Typisk!) - og finner nøklene i en sko! Av alle ting.

Moralen og filmens dypere mening åpenbarere seg: For kanskje var det selve sjebnen? Det å kjøre opp disse bakkene med stor kassebil hadde vel uansett ikke vært så lurt? Dessuten er løsnigen et bevis på at, jo visst finnes det snille mennesker i denne verden!

Eller også, - og kanskje enda mer interessant: Er nøkkelen stjålet av et spøkelse? Stabburet vi bor i er tross alt fra 1600-tallet! Senga reisemamma sover i, skal være distriktets eldste. Kan dette gi materiell til neste episode, ja til en hel føljetong?

Serien har alt: drivende hovedpersoner med et konkret mål. En hovedkonflikt. Mange småkonflikter. Flere gode hjelpere. Action! Spøkelser og ikke minst: Happy ending! For, joda, hovedpersonen finner bilnøklene. Antagelig ikke bare bilnøklene, men nøklene til det gode liv.
Og alle er enige om at det hadde vært en fin tur.
- THE END -