Nå skal je fortelja og du skal høre på...

Gode historier er bedre enn marsipan. Gode tanker sprer glede. Gode tiltak gir en bedre verden. I dag er det kommet inn nesten 15.000 kroner til Unicef. Dette takket være fotograf Mona Moa Machavas varme juletanker. 1. november inviterte hun 24 venner til å delta på årets historie-skrive-stafett. 24 illustratører kastet seg med.

Da Barnas beste reiser ble spurt om å skrive ett kapittel i En Julekalenderfortelling brukte vi ett minutter på å bestemme oss. Nei, dette var det ikke noe å tenke på!
Med et knips, havnet vi i bygda "Brunsneglehøgda". Der ble vi raskt kjent med Gunnar og søstra Rigmor. Vi fikk klappe geita Rosmary og kjente på det sterke savnet etter Oldemor. Hvor tok den gamle dama egentlig veien?

Barnas beste reiser åpner luke 13. Det passer oss perfekt! – 13 er lykketalet mitt, sier 9-åringen, og tenker på Lucia og lys og lussekatter og - ja, julekalenderen! Hun legger til at det er urettferdig at Lucia på skolen alltid har lyst hår.
For det stemmer jo ikke med virkeligheten!
Lucia kom fra Sicilia. Veldig få italienske jenter er blonde!

Kanskje Gunnar og Rigmor treffer på selveste Lucia 13. desember? Eller kanskje møter de den nordiske og mytiske Lussi? Hun var vette, mor til de underjordiske og hadde makt til å sende levende mennesker rett inn i dødsriket. Vikingene trodde at natt til 13. desember var et skifte mellom lys og mørke. De trodde at hvis de denne natten ofret en geit, ville gudene være snille.
Men hjælp! Rosmary er jo en geit! Er hun kanskje i fare?

I kveld, en måned før kapittelet lanseres, skriver vi inn historien. Dette for at alle barna og alle voksne skal kunne følge serien fra start til slutt - fra 1. desember og fram til selveste julaften!
Boff- ett kapittel om dagen havner i din mailboks. For å få den, må du gi en liten pengegave til Unicef. 10 kroner. Eller 100 kroner. Mer?
Gode historier er bedre enn marsipan.
Ferskere også. Og mer nyttig. Fordi barn har godt av å bli lest for. Fordi voksne har godt av å sette seg ned på sengekanten og lese. Fordi de barna som ikke har noe, ved hjelp av En Julekalenderfortelling også kan få en god jul.