Nå går vi rundt

Det er et enkelt regnestykke. Minus og minus blir pluss ikke sant? Det er advent. Det begynner å gå rundt for noen og en hver. Når det først går rundt, kan situasjonen kanskje utlignes ved hjelp av pariserhjul, dobbel loop, berg og dalbane, karuseller og annen spektakulær rabalder?

Allerede på bussen til Göteborg tar det av.
– Hvor lang er denne flybanen mammma, skal vi ikke snart lette? Transporten er reine veluren. Det føles som vi flyr! Vi som vanligvis velger tog, må bare legge inn årne. Bussen har to etasjer og bruker bare nesten halvparten av tiden! Og i morgen, i morgen har vi "åkpass" til Nordens største julemarked der det virkelig svinger!

Og er vi i vater nå? Nix. Vi hyler høyt, slenges stadig høyere og under oss blinker intet mindre enn 5 millioner julelys! Nå får delikatessene fra det svenske julebordet virkelig fart på seg. Sild og potatis og minst et kilo godis. Var det nå vi skulle flate ut?
Hørte vi noen beordre oss i horisontalen?
– Vill ni åka mere? roper en stemme.
– Ja! svarer vi. Klokka er langt over leggetid. Barnevern, skolehelsetjenesten og Jon Blund må bare gå og vogge.
Nå er vi skikkelig på høyden. Det går rundt og forstår at vi ikke kan legge vår lit til matemetikken. Joda, minus og minus blir pluss. Pluss betyr en ekstrarunde ikke sant?
– Vill ni åka mera? – JA!