Horror på høylys dag

Hva er verre en dauinger, lik, hekser, spøkelser og glefsende varulver? Jo: Spotifyes evne til å velge musikk tilpasset ditt humør, tempo og sinnstemning!
Dette kunne blitt en slik Hør-hvor-sprek-jeg-er-sak. Teksten er ikke ment slik. Tvert i mot. Joda, jeg hadde bestemt meg for å løpe. Ganske langt også. Men jeg trengte motivasjon. Normalt sett koples tankene over på noe skikkelig motiverende: reiser, reiser og reiser. Denne dagen var jeg tom.
Neste reise, - en helt annen historie, vil nemlig bli av en ganske annen karakter, bestående av hjelpearbeid. Ingen forlystelse.
Ergo; Jeg trengte drahjelp. Rytmer. Guts.

Running - tenker jeg. Det må være kanalen å velge. Her er mange undergrupper. Det er running om morgenen og running om kveld, det er running på landet og running i byn. Hva med en versjon som kopler seg opp mot eget løpemønster, puls og humør? Yes!
Det er da det skjer. Bakoversveis er bare forbokstaven. Beina, som er forberedt på flere kilometer, stanser i skrekk. Stressymptomer som Fight & flight vurderes ikke. Min kropp reagerer instinktivt med å spille død.

Spotify som skryter av å stille seg inn på min frekvens, kjører løs med Metallica! Extreme Metall Workout. Darkthrone og Megadeth. Tekster spyttes ut. Det er ord som ikke egner seg på trykk. Absolutt ikke på barnasbestereiser.no. Absolutt ikke i mine ørene! Jeg river av meg hodetelefonene, lar dem dingle rundt halsen. En flokk gjess skjærer himmelen. Det rasler i høstløvet. Tinitussen er tilbake for fullt. Aldri, aldri mer skal jeg kople lynnet mitt på en detektor som synes å mene hvilken musikk som tangerer min kropp, - min sjel. Hjææææælp!