Helt Konge

– Hvem er du mamma? Det kryr av danseglade jenter og gutter på scenen. Neonrosa, neonoransje, knall røde og grønne. Noen har glitter på beina. Lyden er høy og det er bare så vidt det deilige spørsmålet når ørene.
Ja, hvem er jeg? Dette har jeg selvsagt tenkt på mange ganger, men jeg skjønner jo såpass at min lille drømmer på 8 sikter til en av dem på scenen. Hvis jeg skulle velge, hvem ville jeg da vært?

Det er et spill. Et rollespill. En evig lek. Er du Tornerose eller Snehvit? Er du cowboy eller indianer?
Er du rød eller blå? Er du ute eller inne, er du mot eller med?
– Jeg her hun med buksedressen i gull, smiler jeg og selv om det ikke er lov å peke, peker jeg likevel. – WooooW! Akkurat da tar jenta i buksedress i gull, en piruett og selv om det rettelig ikke er jeg som presterer den piruetten, er det likevel jeg som er anpusten.

8-åringen og jeg har evnen til å leve oss inn i ting. Vi henger over stolraden foran oss. Kan ikke få nok! Det er sceneskift, det er mobile kulisser og statister som beveger seg ut og inn. Ørene står på stilk. Vi pugger replikker, suger inn effektene. I Studio Nilles årlige juleforestilling er 600 barn er involvert. Vi skulle selvsagt gjerne vært en av dem, men å være publikum er også Helt Konge

Skille mellom skuespill og virkelig er hårfin, eller også ikke til stede. Vi er i spillet.
Det er en reise i eget personlighetsgalleri, en reise i egne sanser og tolkningsmønstre. Fantasien går på høygear,
hjernen analyserer, gjør kromspring og uante koplinger.
Ingen skal fortelle oss at kultur er krem og kun underholdning!
For under historien og stafarsjen ligger det selvsagt en moral. Et budskap, en superstory!
Om ikke lenger kommer hovedfigurene inn. En konge og en prinsesse.
– Hvem er du nå?