Folk flest reiser ikke til Kina

– Kunne vi ikke testet ut det nye Disney world?

12 årigen er frampå.
Vi er plukket ut blant tusner på tusner av familier og skal bli testpiloter på tøffe sykkelstier i skauen i Trysil. Siden vi har fått verdens beste sommerjobb, tror visst jenta at alt er mulig, ja at hele verden ligger for våre føtter.
– Skal vi teste ut Disney world? Spør reisemamma og synes dette lukter kommerst.
– Ja? 12-åringen får det til å høres helt naturlig ut. Kan vi teste ut Trysil, kan vi like sjekke denne nye parken.
– Og hvor ligger den om jeg tør spørre?

– I Kina mamma, visste du ikke det?

China in my mind – Akkurat den destinasjonen er nok litt utenfor vårt budgett, prøver reisemamma seg og sukker. Hun har nettopp fått ferste tall fra Nordea. En flott forbrukerøkonom hostet opp en rekke tall som viser nordmenns ferieforbruk. Elin Reitran kan fortelle følgende:
– Vi har ingen ferske tall som viser hva barnas fritidsaktiviteter i sommerferien summerer seg til, men det er utvilsomt finansielt krevende for mange å aktivisere barna i to måneder. De med barn i husholdet planlegger å bruke langt mer på ferien enn de som ikke har barn i husholdet. De med barn i husholdet planlegger å bruke 27.766 kroner. De uten barn i husholdet bruker 18.002 kroner på årets ferie.

Bare barn er barn. Etter et raskt søk på nettet - og nå begynner det jammen å gå raskt! Viser det seg at barna ikke regnes som barn på flyet til Shanghai. De regnes som voksne.
Jammen praktisk, tenker reisemamma som jo representerer ironigenerasjonen. HUn tenker med gru på alle barn som nå maser om Kinatur.Men med billigste fly-løsningen er man altså voksen langt tidligere enn konfirmasjonsalder.
Med dette flyselskapet er man faktisk voksen ved fylte sju år!
Interessant!
– Bare reisa vil koste oss 23727 kroner opplyser reisemamma tørt. 12 åringen som heldigvis er raskere med tall enn de fleste andre, konkluderer at vi da, etter Reitans beregninger, vil få 4039 kroner å rutte med.
– Det er kanskje ikke helt nok mamma?

– Nei, folk flest reiser ikke på ferie til Kina!